ABRIMOS EL TELÓN! Intergeneracional

Abrimos el telón. Transformando el present construimos el futur”. Un proyecto innovador de cohesión  y transformación de la comunidad a través de la creación escénica.

Es un proyecto de artes escénicas de cariz transformador, intergeneracional, que adaptamos a las peculiaridades de cada territorio creando redes y optimizando recursos, con el teatro como metodología de innovación. Funciona muy bien en escuelas de alta complejidad, situaciones de interdisciplinariedad (pobreza, segregación racial y cultural, machismos, liderazgos negativos, etc).

OBRIM EL TELÓ A SANTS-MONTJUÏC

Intergeneracional a l'Escola Cavall Bernat

Intergeneracional a l’Escola Cavall Bernat

«Per a nosaltres la alta complexitat és una oportunitat» diu la Directora de Plàudite Teatre.

EI Josep Ramon, Director de l’Escola Pública Cavall Bernat de Barcelona diu: «el Teatre hauria de ser troncal perquè ho traballa tot a les arts.» «El teatre te dona el poder escoltar la veu de l’altre, el temps per a escoltar.» En aquesta escola realitzem un projecte Intergeneracional que es diu «Obrim el Teló», premi Baldiri Connexions 2020 de la Fundació Carulla, on participen alumnes de l’escola, professorat, professionals de les arts escèniques i persones grans del barri a través del Centre d’Atenció Primària.

«Al teatre faig amics» diuen els alumnes de l’escola.

«Les vivències són tan importants com l’aprenentatge, perquè la vivència em queda per a tota la meva vida».

«El Teatre ens dona una comprensió de la vida en el sentit emocional«.

Des del punt de vista del professorat: «Quan hi ha vivències de benestar en el grup classe això m’empodera, això m’anima, això m’emociona a pensar nous reptes«.

Intergeneracional: «Trobar persones grans que vulguin jugar amb aquests infants és una cosa extraordinària, adults que els hi puguin mirar, ja dic mirar, amb carinyo, amb aquesta necessitat de complicitat.»

«Treballar amb la diferència i que no tots hem de ser iguals ni de la mateixa manera és saludable perque és la vida».

Un projecte d’èxit que educa en valors i transforma, ubicat al barri de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Un proyecto intergeneracional con la colaboración del Centro de Atención Primaria CAP Roger. El grupo de 6.º con la participación de personas mayores crea el espectáculo «Bosques adentro«, adaptación de la obra de Dagoll Dagom. Con el profesorado l’alumnado realiza la escenografía, el atrezzo y la música del espectáculo. También colabora la Asociación de Famílias AFA de Cavall Bernat. ¡Gracias a todas las personas entregadas que lo habéis hecho posible!

PREMIOS:

Premi Baldiri Connexions 2019-20 de la Fundació Carulla (6 proyectos seleccionados de 103 presentados)

Premis Baldiri Connexions 2020

Beca Premi Barcelona 2020 de l’Ajuntament de Barcelona.

Con el apoyo del Institut de Cultura de Barcelona ICUB y de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya y el Distrito de Sants-Montjuïc de Barcelona en la financiación del proyecto.

Este proyecto empezó con el grupo de  4.º del curso 2017-18 que recordaremos siempre!

El director de la Escuela Cavall Bernat dice: Después de un trabajo continuo semanal exquisitamente acompañado por el profesorado de teatro, experimentando dinámicas corporales, expresivas y de creación, este grupo de 4.º se ha visto capaz de crear un espectáculo que han compartido con el resto de la escuela y con las familias. El grupo se muestra ahora más cohesionado, más tolerante, más apacible, más disciplinado y más empoderado. Han ganado confianza en ellos mismos, puesto que a principio de curso era prácticamente imposible que accedieran a subir a un escenario y exponerse ante un público. Además, acerca los niños a la Cultura y al Teatro y a todos sus beneficios.”

http://www.xtec.cat/centres/a8046293/teatre.htm

https://photos.google.com/share/AF1QipMactkla2Su9GavZAg6gQ7HOaCQdMinv9xRBQZjbLQ0jHWmBANkeTaWeaSy-hKACQ?key=Y0xnRHE5RTVOSmx0YkxwaUlCcWNocW82czFLUUdR

 

OBRIM EL TELÓ A GORNAL!

Proyecto intergeneracional comunitario en que intervienen adolescentes y personas mayores con riesgo de soledad, impulsado por la fuerza intrínseca de las artes escénicas y nuestra metodología.

Amb mitja hora de taller amb Plàudite Teatre  aconseguiu el que nosaltres triguem mesos i anys en aconseguir”, diuen professionals del mon social, educatiu i sanitari.

Projecte inclòs en el programa de Prescripció Social del Departament de Salut per oferir alternatives a la medicalització, amb la col·laboració del CAP Gornal-Bellvitge.

Participen estudiants del col·legi Pare Enric d’Ossó de Bellvitge, centre educatiu que aposta per la innovació pedagògica, la diversitat, les noves tecnologies i la formació en valors per a la transformació social.

Intergeneracional a Gornal

Intergeneracional a Gornal

Tornem al Cabaret!

Tornem al Cabaret! Intergeneracional a Gornal

Col·loqui post funció intergeneracional

Participen persones grans, alumnes d’altres projectes intergeneracionals, infermeres dels CAPs implicats i referents dels centres educatius.

 

Primera actuació Intergeneracional

Primera actuació Intergeneracional

 

REVISTA DE PREMSA

Diari de L’Hospitalet nº 380 18.07.2022 Quan el metge prescriu fer teatre

LH Digital 27/07/2022 https://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/societat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/15092912 

LH Digital 14/06/2022 https://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/societat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/15083316

TV LH Programa Veïns 01/02/2022 Min 44:14 https://lhdigital.cat/web/digital-h/televisio/veure-video/-/journal_content/56_INSTANCE_ZrP3/11023/15048649#.Yfw_a8Ii6kE.link

Línea LH 17/01/2022 https://liniaxarxa.cat/linialh/noticies/tallers-teatre-combatre-soledat-gent-gran/ 

El Llobregat 21/12/2021 https://www.elllobregat.com/noticia/21131/lhospitalet/lhospitalet-impulsa-un-proyecto-de-teatro-intergeneracional-para-combatir-la-soledad.html 

Europa Press 20/12/2021 https://www.europapress.es/catalunya/noticia-memora-impulsa-lhospitalet-barcelona-proyecto-teatral-contra-soledad-no-deseada-20211220185942.html

Sants 3 Radio informatiu Sants Montjuïc al dia 18/05/2020 min 22 a min 25: «Obrim el Teló Premi Baldiri Connexions 2020» https://www.ivoox.com/sants-montjuic-al-dia-18-05-2020-informatiu-a-sants-3-audios-mp3_rf_51160128_1.html  

Noticia Ayuntamiento L’H 12/05/2020: http://www.l-h.cat/detallNoticia.aspx?14Dillm18ylrq7neYB3ACm6UPWRKHMIqSabwcuWqazCU08EqazB

TV L’H: Entrevista de L’Informatiu – Eugènia Delgado, directora artística de Plàudite Teatre 25/02/2020 https://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/entitats/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/14623113 

Con la participación de l’Obra Social “Fundació” La Caixa, Citroën PSA Retail Barcelona Badal, l’Espai de Suport de Mémora, i la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya en el finançament del projecte Obrim el Teló!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial