En aquesta adaptació jove d’Electra, el clàssic de la tragèdia grega es reinterpreta des d’una mirada actual i crítica. La història d’Electra esdevé una reflexió sobre com el dolor i la set de justícia poden alimentar un cicle interminable de violència. Els personatges, reinterpretats per joves d’avui, qüestionen els rols imposats i les ferides heretades dins la família. La protagonista, lluny de ser només venjança, esdevé una veu que busca trencar amb l’odi transmès de generació en generació. L’obra posa en dubte la legitimitat de la revenja i obre espais per pensar com es poden trencar els silencis, reparar els danys i imaginar futurs diferents. Amb una posada en escena contemporània, la proposta connecta amb el present i convida a repensar la justícia més enllà de la venjança.
PlaTea Teatre Jove:
Aina Torres Yuste, Alba Asensio Espinosa, Alba Molina Garcia, Ana Gay López, Anna Ferrandez Pradas, Aran Moya, Ariadna Lacasa Ruiz, Asier López Jerez, Blanca González Molés, Elena Arco Gonzalez, Emma Baio, Hugo González Ríos Iraida Gisbert Tomás, Ivan Roman Santiago Chamizo, Jan Rodríguez Díaz, Júlia Manrique Román, Maria Mira Ochoa, Martí Rodríguez-Jáuregui, Nes Ibáñez Tallón, Pau Busoms Campos, Paula Ruiz Ortega, Salvattore Fabrizzio Bautista Tacanga, Sandra Muns Rodríguez, Víctor Aroca Pérez i Yaiza Ibáñez Alonso.
Plàudite Teatre:
Direcció artística: Eugènia Delgado Mata
Direcció escènica: Carla Gajardo Aravena, Àlex Solsona Vallejo
Coordinació i gestió: Rosario Perea Buzón, Clàudia Rosignoli
Vídeo i comunicació: Maribel Pozo Ruiz
“Electra. Reverberacions“ és una peça escènica en col·laboració amb el Teatre Lliure.
Vídeo del com es va fer.
El projecte Reverberacions IT Teatre Lliure, impulsat pel Teatre Lliure, l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona, és un programa pilot de mediació artística i comunitària a través de les arts escèniques.
Col·labora: Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Teatre Joventut i Centre Cultural Santa Eulàlia.
Amb un ritme trepidant, un grup de joves expressen les diferents formes de violència que amb molta freqüència es donen en ambients d’oci.
Amb música en directe creada per a l’espectacle per Skye García i direcció de Bernat Muñoz (Plàudite Teatre).
Amb col·loqui post-funció.
Un espectacle de Teatre Crític creat i interpretat pel Grup de Teatre Jove PlaTea
ALGUNES FUNCIONS:
Van realitzat diverses funcions en Centres Culturals i teatres de la ciutat el 2023 i 2024, per a públic en general i també pera públic jove d’instituts i centres educatius de L’H, amb entrada gratuïta.
El Mar Mediterrani pot ser un mar amable o convertir-se en una trampa per a persones que busquen una sortida desesperada a una situació insostenible.
Peça teatral inspirada en el còmic de no ficció de Cristina Bueno i Creu Roja editat per Norma Editorial. Interpretat per PlaTea Teatre Jove, de Plàudite Teatre.
Amb la col·laboració de ProActiva Open Arms, Creu Roja i Norma Editorial. Curs 2017-18
Adaptació d’un text d’Ignasi Garcia-Barba. Curs 2016-17
Músics: Sami Kbaweh (veu), Khalil Dkhechi (teclat), Aziz el Berak (laud) i Chahrazad Rkayna (veu).
TV LH i LH Digital 23/05/2024 Dues dècades del Festival d’Arts escèniques de Santa Eulàlia. Aquest any dedicat als joves
Diari de L’H Núm 394, 20/11/2023 pag 16 Adolescents i joves en lluita contra les violències masclistes
TV LH 30/06/2023 Teatre per conscienciar sobre les violències en l’oci nocturn
LH Digital 30/06/2023 Teatre per conscienciar sobre les violències en l’oci nocturn
Espectacle dins el soport de l’Institut Català de les Dones i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Dins la Cátedra Unesco de Prevención de la Violencia contra las Mujeres
Quant a l'autor