TEATRE COMUNITARI i SOCIAL

TEATRE COMUNITARI I SOCIAL

Som un projecte  per a la transformació social a través de les Arts Escèniques.

Ens trobem en la intersecció entre Cultura, Art, Educació i Acció Social, amb una investigació i recerca contínua i amb una mirada cap al territori i l’entorn per tal d’establir xarxes de col·laboració millorant el capital humà i l’optimització de recursos. Treballen per lograr una comunitat més cohesionada, inclusiva i empoderada.

Hem elaborat una metodologia basada en la experiència de molts anys creant xarxes al territori. Treballem en clau 360

Sóm un agent de mediació al territori.

Fem servir el Teatre Comunitari com a eina en projectes artístics realitzats per artistes i cocreats per la comunitat, creant xarxes, desenvolupant un objectiu d’interès comú, i donant-li forma final artística i escènica (muntatge teatral, acció, performance, mostra, etc).

Treballem amb diferents col·lectius i agents socials del àmbit educatiu, salut mental i comunitats diverses (ecofeminisme, intersecionalitat, envelliment actiu, etc).

Plàudite Teatre fa de les Arts Escèniques una eina de cohesió social i de connexió entre els diferents col·lectius i institucions de la ciutat creant xarxes entre aquells que cohabiten en un mateix espai, a través del seu tarannà de professionalitat, Teatre de Moviment i una plasticitat poètica contemporània.

«El Teatro es uno de los más expresivos y útiles instrumentos para la educación de un país y el barómetro que marca su grandeza o su descenso. Un teatro sensible y bien orientado en todas sus ramas (…) puede cambiar en pocos años la sensibilidad del pueblo. El Teatro es una escuela de llanto y de risa y una tribuna libre donde los hombres pueden poner en evidencia morales viejas o equivocadas y explicar con ejemplos vivos normas eternas del corazón y el sentimiento del hombre
Federico García Lorca, Charla sobre Teatro

«Teatre Comunitari: és una forma teatral realitzada per i per a una comunitat ben delimitada, amb un objectiu principal que és l’experiència escènica compartida, i que a més a més, assoleix altres objectius relacionats amb la idiosincràsia de la comunitat que hi participa.» «Hi trobem que el Teatre Comunitari és un camí de participació, de transversalitat, de pràctica artística amateur i de relació amb professionals de l’art.»
Delgado Mata, Eugenia (2012). El Teatre Comunitari a l’Estat Espanyol ISBN: 978-84-695-4949-0

A continuació la presentació del projecte de Teatre Comunitari de Plàudite Teatre dins del marc de les IV Jornadas sobre la Inclusión Social y la Educación en las Artes Escénicas, organitzades pel Ministerio de Educación, Cultura y Deportes d’Espanya, el British Council, l’Ambaixada dels Paisos Baixos, La Red española de Teatros y salas, i La Casa Encendida, a Madrid el dia 12 de Març de 2012

MÉS INFORMACIÓ A PLÀUDITE TEATRE-ESPAI D’ARTS ESCÈNIQUES: TEATRE COMUNITARI-TEATRE SOCIAL

Deixeu una resposta

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial