Guardianes del Corazón de la Tierra

Guardianes del Corazón de la Tierra

Guardianes del Corazón de la Tierra, de La Conquesta del Pol Sud

Del dimecres 29 de maig al diumenge 2 de juny (dins el 20è Festival d’Arts Escèniques de Santa Eulàlia) a 19,30h excepte diumenge dia 2 a 18:00h

Entrades a Eventbrite

Espai escènic de Plàudite Teatre, Edifici Freixas bx 1, 08902 L’Hospitalet de Llobregat

La geografia és política. Txana Bane, de la comunitat Huni Kuin (“la gent de la terra”, en la seva llengua,) va néixer al cor de la selva  amazònica, és net i fill de destacats militants en la lluita pels drets indígenes. El Bane és un “Txana”, algú que ‘cura’ a través de la música i les cançons sagrades. La seva vida discorre entre Alemanya, d’on és originària la seva companya, i la comunitat que han fundat plegats al territori Huni Kuin, a les ribes del riu Tarawaca, a l’estat d’Acre.  En Bane és un pont vivent entre cultures que lluita en el camp de l’activisme ecològic i divulga la cultura mil·lenària dels Huni Kuin: una visió que parteix d’un vincle molt poderós amb la Natura i, en concret, amb la selva amazònica.

Seguint la seva línia de fusionar investigació periodística i escènica, La companyia Conquesta del Pol Sud documenta el viatge de tornada als seus orígens de Txana Bane per confrontar-nos amb la visió del món de les cultures amazòniques, un enfoc de la relació entre l’ésser humà i la terra força allunyat del pensament occidental. Gabriela Olivera, acròbata i ballarina d’ origen peruà resident a Catalunya, participa també en aquest testimoni sobre les relacions entre capitalisme, colonialisme i la crisi ecològica global

FITXA ARTÍSTICA:

Creació i interpretació: Txana Bane Huni Kuin, Gabriela Olivera, Eugenio Szwarcer y Carles F. Giua.

Direcció: Carles Fernández Giua
Disseny d’espai i vídeo: Eugenio Szwarcer.
Disseny de so: Damien Bazin.
Disseny d’il·luminació: Natàlia Ramos.
Coreografia: Roser López Espinosa.
Producció: Irene Vicente.
Ajudantia de producció i de direcció: Ruth Girona.

Una producció de La Villarroel, Teatro Español i La Conquesta del Pol Sud, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Espectacle en castellà i portuguès.
Durada: 80 minuts

Quant a l'autor

Plaudite Teatre administrator

Plàudite Teatre - Arts Escèniques per a la transformació social. Desenvolupem 5 grans àrees: Creació escènica, Formació en Arts Escèniques, Teatre Comunitari i Social, Programació i Serveis Educatius. Des del 1998.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial