Perspectiva de gènere

Perspectiva de gènere

Hem elaborat un pla per tenir present la perspectiva de gènere a tots els nivells de la nostra organització. El revisem periòdicament per tal de ser-ne més conscients. 

Tenim present la Llei orgànica 3/2007 d’igualtat d’oportunitats entre les persones, i eliminar la discriminació per raó de gènere.

Mesures implementades a la nostra ORGANITZACIÓ per eliminar estereotips i prejudicis per raó de gènere

Pensem en perspectiva de gènere de manera transversal a tots els àmbits de la nostra organització: des de la direcció, gestió, equip artístic, disseny, execució i seguiment dels projectes. Tenim en compte les desigualtats de gènere existents i les que poden sorgir en el desenvolupament de les activitats i vetllem per evitar-les.

Realitzem formació i assessorament per a la promoció professional de les persones que treballen amb nosaltres i tothom rep un salari igualitari en funció de la categoria, sense cap discriminació.

Realitzem formació al nostre personal en prevencions de riscos i salut laboral.

Realitzem una comunicació inclusiva de gènere: cuidem el llenguatge per a que sigui inclusiu en tot moment i fem servir, sempre que sigui possible, mots neutres, com ara l’alumnat, les persones, infants, etc. sense donar preeminència a cap gènere.

Posem especial atenció per evitar i prevenir qualsevol indici de violència de gènere a tots els nivells de la nostra estructura (junta, gestió, equip artístic i participants). En cas de trobar-ne un, immediatament posem en marxa un protocol: 1. Confidencialitat

2. Derivació del cas al Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) de L’Hospitalet de Llobregat, amb qui mantenim una estreta col·laboració, ens assessora i supervisa la resolució. I d’elles cap al CONEXUS.

Parem esment a la conciliació personal, social i familiar de totes les persones de la nostra organització.

Mesures implementades als nostres PROJECTES per eliminar estereotips i prejudicis per raó de gènere

Incorporem en els nostres projectes la perspectiva de gènere i la visió interseccional, valorem i ens adaptem als participants des d’aquesta visió, dissenyem els projectes tenint en compte tots els element que intervenen en la construcció de la pròpia identitat i de les formes d’exclusió interrelacionades. Aquesta visió l’apliquem de manera transversal a totes les fases dels projectes: disseny d’activitats, objectius, metodologia, indicadors de seguiment, impacte, avaluació i propostes de millora.

Amb les persones que participen als nostres tallers evitem la socialització diferencial de gènere. Posem en evidència els estereotips i micromasclismes de la societat heteropatriarcal per tal de superar els rols de gènere (colors, roba, joguines, professions, etc.) i construir un relat igualitari en oportunitats i en tractament per a tothom.

Periòdicament realitzem accions escèniques per denunciar la violència envers les dones, en moltes ocasions escrites i interpretades per joves, i realitzem debats i col·loquis  a escoles i instituts per sensibilitzar la població més jove.

Respectem les persones LGTBIQ+ i realitzem tallers per fomentar el respecte i l’empatia cap a la diversitat

Fomentem la visibilitat de les dones: apoderem les dones, especialment les nenes i joves en la seva construcció identitària, i les posem en contacte amb figures històriques de dones rellevants i moltes vegades poc conegudes i reconegudes.

Quant a l'autor

Plaudite Teatre administrator

Plàudite Teatre. Art, Cultura, Comunitat