TEATRE PER A LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

TEATRE PER A LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Plàudite Teatre aliada de la Catedra Unesco para la Prevención de la Violencia Contra las Mujeres

TEATRE PER A LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Plàudite Teatre, una organització per a la transformació social a través de les arts escèniques i experiència de 25 anys desenvolupant projectes innovadors i amb perspectiva de gènere vinculats al territori, troba solucions cada vegada més efectives i adaptatives. Com a aliada de la Càtedra UNESCO per a la Prevenció de la Violència contra les Dones presenta les seves accions per a celebrar el 8M 2023: la posada en marxa del projecte #ACTFEM, l’espectacle Ecofeminisme: Camí de Pau, i obra de teatre per a la prevenció de la violència contra les joves en l’oci nocturn titulada La Festa, un espai per a totes.

El 8M es presenta #ACTFEM, un ambiciós projecte escènic-tecnològic, acadèmic, d’activisme social que canviarà el futur d’un grup de dones joves en risc d’abandó escolar. Un projecte pilot que espera convertir-se en un model alternatiu i de llarg recorregut que brinda a aquestes joves l’oportunitat de continuar estudiant, obtenir la titulació de Batxillerat i participar en la creació d’una companyia de teatre amb perspectiva social i feminista.

Des d’un plantejament pacifista i en clau de reparació, Plàudite desenvolupa el projecte de Ecofeminisme: Camí de Pau, un muntatge per donar veu a dones activistes del Sud Global que, empoderades, pugen a l’escenari i expliquen la violència estructural que han sofert als seus països d’origen i com a migrants a Europa. Un projecte de co-creació transformador, que des de la particularitat de cada història posa en evidència les mancances del sistema alhora que inicia un procés reparador i catàrtic de les participants.

Finalment, no podem deixar de parlar de les obres teatrals que sorgeixen del cor de l’organització: l’escola de teatre. La Festa, un espai per a totes és un espectacle pedagògic creat i interpretat pel Grup de Teatre Jove Platea. Pretén conscienciar sobre les situacions de violència que succeeixen en l’àmbit de l’oci nocturn i d’espais informals, posant el focus en conductes que poden semblar, a priori, inofensives però que estan tintades de masclisme i violència.

Logo Cátedra Unesco para la Prevención de la Violencia Contra las Mujeres

Quant a l'autor

Plaudite Teatre administrator

Plàudite Teatre - Arts Escèniques per a la transformació social. Desenvolupem 5 grans àrees: Creació escènica, Formació en Arts Escèniques, Teatre Comunitari i Social, Programació i Serveis Educatius. Des del 1998.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial