OBRIM EL TELÓ! Intergeneracional

Obrim el teló. Transformant el present construïm el futur”. Un projecte innovador de cohesió  i transformació de la comunitat mitjançant la creació escènica.

És un projecte d’arts escèniques per a la transformació social, intergeneracional, que adapta a les peculiaritats de cada territori creant xarxes i optimitzant recursos, amb el teatre com a metodologia d’innovació. Funciona molt bé en escoles d’alta complexitat, situacions d’interdisciplinarietat (pobresa, segregació racial i cultural, masclismes, lideratges negatius, etc).

OBRIM EL TELÓ A SANTS-MONTJUÏC

Intergeneracional a l'Escola Cavall Bernat

Intergeneracional a l’Escola Cavall Bernat

Per a nosaltres la alta complexitat és una oportunitat” diu la Directora de Plàudite Teatre.

EI Josep Ramon, Director de l’Escola Pública Cavall Bernat de Barcelona diu: “el Teatre hauria de ser troncal perquè ho traballa tot a les arts.”El teatre te dona el poder escoltar la veu de l’altre, el temps per a escoltar.” En aquesta escola realitzem un projecte Intergeneracional que es diu “Obrim el Teló”, premi Baldiri Connexions 2020 de la Fundació Carulla, on participen alumnes de l’escola, professorat, professionals de les arts escèniques i persones grans del barri a través del Centre d’Atenció Primària.

Al teatre faig amics” diuen els alumnes de l’escola.

Les vivències són tan importants com l’aprenentatge, perquè la vivència em queda per a tota la meva vida”.

El Teatre ens dona una comprensió de la vida en el sentit emocional“.

Des del punt de vista del professorat: “Quan hi ha vivències de benestar en el grup classe això m’empodera, això m’anima, això m’emociona a pensar nous reptes“.

Intergeneracional: “Trobar persones grans que vulguin jugar amb aquests infants és una cosa extraordinària, adults que els hi puguin mirar, ja dic mirar, amb carinyo, amb aquesta necessitat de complicitat.

Treballar amb la diferència i que no tots hem de ser iguals ni de la mateixa manera és saludable perque és la vida”.

Un projecte d’èxit que educa en valors i transforma, ubicat al barri de Sants-Montjuïc de Barcelona.

 

Intergeneracional: El grup de amb la participació de persones grans del Centre d’Atenció Primària CAP Roger van crear l’espectacle “Boscos endins“, adaptació de l’obra de Dagoll Dagom. Amb el professorat van fer l’escenografia, l’atrezzo i la música de l’espectacle. També va col·laborar l’associació de famílies AFA Cavall Bernat. Gràcies a totes les persones entregades que van fer-ho possible!

PREMIS

Premi Baldiri Connexions 2020 de la Fundació Carulla. (6 projectes seleccionats dels 103 presentats).

Premis Baldiri Connexions 2020

Beca Premi Barcelona 2020 de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona ICUB i de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya i el Districte de Sants-Montjuïc de Barcelona en el finançament del projecte.

Intergeneracional_Plaudite_CavallBernat

Aquest projecte començà amb el grup de 4t del curs 2017-18 que recordarem sempre!

L’Escola Cavall Bernat diu: Després d’un treball continu setmanal exquisidament acompanyant pels professors de teatre, experimentant dinàmiques corporals, expressives i de creació, aquest grup de 4t s’ha vist capaç de crear un espectacle que han compartit amb la resta de l’escola i amb les famílies. El grup es mostra ara més cohesionat, més tolerant, més afable, més disciplinat i més empoderat. Han guanyat confiança en ells mateixos, ja que a principi de curs era pràcticament impossible que accedissin a pujar a un escenari i exposar-se davant d’un públic. A més, apropa els infants a la Cultura i al Teatre i a tots els seus beneficis.

http://www.xtec.cat/centres/a8046293/teatre.htm

https://photos.google.com/share/AF1QipMactkla2Su9GavZAg6gQ7HOaCQdMinv9xRBQZjbLQ0jHWmBANkeTaWeaSy-hKACQ?key=Y0xnRHE5RTVOSmx0YkxwaUlCcWNocW82czFLUUdR

OBRIM EL TELÓ A GORNAL!

Projecte intergeneracional de treball comunitari en què intervenen adolescents i persones grans amb risc de soledat, impulsat per la força intrínseca de les arts escèniques i la nostra metodologia.

Amb mitja hora de taller amb Plàudite Teatre  aconseguiu el que nosaltres triguem mesos i anys en aconseguir”, diuen professionals del mon social, educatiu i sanitari.

Projecte inclòs en el programa de Prescripció Social del Departament de Salut per oferir alternatives a la medicalització, amb la col·laboració del CAP Gornal-Bellvitge.

Participen estudiants del col·legi Pare Enric d’Ossó de Bellvitge, centre educatiu que aposta per la innovació pedagògica, la diversitat, les noves tecnologies i la formació en valors per a la transformació social.

Intergeneracional a Gornal

Intergeneracional a Gornal

Tornem al Cabaret!

Tornem al Cabaret! Intergeneracional a Gornal

Col·loqui post funció intergeneracional

Participen persones grans, alumnes d’altres projectes intergeneracionals, infermeres dels CAPs implicats i referents dels centres educatius.

Primera actuació Intergeneracional

Primera actuació Intergeneracional

 

RECULL DE PREMSA

Diari de L’Hospitalet nº 380 18.07.2022 Quan el metge prescriu fer teatre

LH Digital 27/07/2022 https://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/societat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/15092912 

LH Digital 14/06/2022 https://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/societat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/15083316

TV LH Programa Veïns 01/02/2022 Min 44:14 https://lhdigital.cat/web/digital-h/televisio/veure-video/-/journal_content/56_INSTANCE_ZrP3/11023/15048649#.Yfw_a8Ii6kE.link

Línea LH 17/01/2022 https://liniaxarxa.cat/linialh/noticies/tallers-teatre-combatre-soledat-gent-gran/ 

El Llobregat 21/12/2021 https://www.elllobregat.com/noticia/21131/lhospitalet/lhospitalet-impulsa-un-proyecto-de-teatro-intergeneracional-para-combatir-la-soledad.html 

Europa Press 20/12/2021 https://www.europapress.es/catalunya/noticia-memora-impulsa-lhospitalet-barcelona-proyecto-teatral-contra-soledad-no-deseada-20211220185942.html

Sants 3 Radio informatiu Sants Montjuïc al dia 18/05/2020 min 22 a min 25: “Obrim el Teló Premi Baldiri Connexions 2020” https://www.ivoox.com/sants-montjuic-al-dia-18-05-2020-informatiu-a-sants-3-audios-mp3_rf_51160128_1.html  

Notícia Ajuntament L’H 12/05/2020: http://www.l-h.cat/detallNoticia.aspx?14Dillm18ylrq7neYB3ACm6UPWRKHMIqSabwcuWqazCU08EqazB

TV L’H: Entrevista de L’Informatiu – Eugènia Delgado, directora artística de Plàudite Teatre 25/02/2020 https://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/entitats/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/14623113

Amb la participació de l’Obra Social “Fundació” La Caixa, Citroën PSA Retail Barcelona Badal, l’Espai de Suport de Mémora, i la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya en el finançament del projecte Obrim el Teló!

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial