OBRIM EL TELÓ!

És un projecte d’arts escèniques de caire transformador que realitzem en escoles d’alta complexitat i situacions d’interdisciplinarietat.

Actualment fem teatre comunitari i social per a infants i joves del barri de Gornal de L’Hospitalet de Llobregat i del barri de Sants de Barcelona, posant èmfasi en el paper de les nenes a les comunitats gitana i pakistanesa que tenen destacada presència a les dues escoles. Té per objectiu fomentar la inclusió i la cohesió social, la igualtat d’oportunitats a partir del reconeixement de la diversitat, la convivència i el treball en xarxa, amb el teatre com a metodologia d’innovació. Es pretén que els vincles i les relacions generades entre els alumnes basades en la igualtat, el respecte, la no discriminació per raó de gènere i la inclusió es traslladin a la vida quotidiana al barri, fomentant tanmateix la relació intergeneracional a través de la participació de la gent gran participants dels projectes de salut comunitària.

L’Escola Cavall Bernat diu:

Després d’un treball continu setmanal exquisidament acompanyant pels professors de teatre, experimentant dinàmiques corporals, expressives i de creació, aquest grup de 4t s’ha vist capaç de crear una mostra de teatre que han compartit amb la resta de l’escola i amb les famílies. El grup es mostra ara més cohesionat, més tolerant, més afable, més disciplinat i més empoderat.

A més han guanyat confiança en ells mateixos, ja que a principi de curs era pràcticament impossible que accedissin a pujar a un escenari i exposar-se davant d’un públic, i amb la mostra que van realitzar, es va poder observar com aquestes pors i inseguretats a mostrar-se els altres estaven controlades o havien desaparegut. Per altra banda, aquesta oportunitat ha ajudat també a apropar aquests infants a la cultura i al teatre, canviant i valorant la seva visió sobre aquest i donant-los l’oportunitat de poder gaudir i conèixer des de tots els punts de vista què són, que representen i què impliquen les arts escèniques.

http://www.xtec.cat/centres/a8046293/teatre.htm

https://photos.google.com/share/AF1QipMactkla2Su9GavZAg6gQ7HOaCQdMinv9xRBQZjbLQ0jHWmBANkeTaWeaSy-hKACQ?key=Y0xnRHE5RTVOSmx0YkxwaUlCcWNocW82czFLUUdR

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Institut-Escola Gornal

 

Amb la participació de l’Obra Social “Fundació” La Caixa, Citroën PSA Retail Barcelona Badal, Mémora, i la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya en el finançament del projecte Obrim el Teló!

Col·laboradors

Col·laboradors amb el projecte Obrim el Teló!

%d bloggers like this: