Dia Mundial del Teatre 2019

Dia Mundial del Teatre 2019

Per 6è any consecutiu Plàudite Teatre se suma a les celebracions que, a tot el món i des de l’any 1961 ens conviden, any rere any, el 27 de març, a recordar que el Teatre és una Cultura de Pau. Per això, traiem el teatre al carrer en forma de festa compartida, amb accions escèniques molt variades i breus, en un to festiu i distès.

PROGRAMA 2019

  • 18,30h Sortida  al Centre Cultural Santa Eulàlia de L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona.
  • 18,15h Al ritme dels músics de Xarangarin iniciarem el recorregut cap a la plaça Francesc Macià fins arribar a les lletres de Joan Brossa.
  • Lectura del Manifest del Teatre 2019 i accions breus a càrrec dels alumnes del Curs Regular de Teatre de Plàudite Teatre – Espai d’Arts Escèniques. També tindrem una sorpresa escènica!
  • 19,30h Cloenda al C.C. Santa Eulàlia.

XARANGARIN

És un projecte d’un grup de joves músics amb molta experiència en la música popular i de carrer, amb un ampli i divertit repertori de melodies que, en moltes ocasions, reconeixerem. Dirigits per l’Eva Garin, trombó i clarinet, n’és formada al Taller de Músics, amb forta presència a la ciutat de L’Hospitalet, i sempre que la música festiva sigui necessària!

CELEBREM L’ANY JOAN BROSSA

L’acte tindrà lloc davant de l’escultura que Joan Brossa va fer el 1998 (poc abans de morir el 30 de desembre) a la plaça de Francesc Macià, on es troba l’edifici de la TV-L’H. En aquesta esplanada Brossa va fer un poema visual dedicat a la ciutat. Va apilar totes les lletres de l’alfabet i, en un gest poètic, va permetre que només algunes quedessin alçades: “les deu lletres de la paraula L’HOSPITALET, que estan situades verticalment al bosc veí, entremig dels arbres.”  Recordem que enguany celebrem el centenari del naixement del genial artista #AnyBrossa

TEATRE I CULTURA DE PAU

El Dia Mundial del Teatre es celebra el 27 de març, creat per l’Institut Internacional del Teatre l’any 1961. D’ençà una personalitat rellevant a nivell internacional és convidada a fer una reflexió sobre el tema del “Teatre i una Cultura de Pau”. El primer missatge el va escriure l’artista francès multidisciplinari (poeta, novel·lista, dissenyador, cineasta i dramaturg) Jean Cocteau l’any 1962, el dia de l’obertura del “Teatre des Nations” a París. Enguany l’encarregat es el dramaturg cubà Carlos Celdran  Llegiu aquí el seu missatge sencer

Cuando entendí que el teatro era un país en sí mismo, un gran territorio que abarca el mundo entero, nació en mí una decisión que también es una libertad: no tienes que alejarte ni moverte de donde te encuentras, no tienes que correr ni desplazarte. Allí donde existes está el público. Allí están los compañeros que necesitas a tu lado. Tu viaje es hacia el instante, hacia el momento, hacia el encuentro irrepetible frente a tus semejantes. Tu viaje es hacia ellos, hacia su corazón, hacia su subjetividad. Viajas por dentro de ellos, de sus emociones, de sus recuerdos que despiertas y movilizas. Tu viaje es vertiginoso y nadie puede medirlo ni callarlo. Tampoco nadie lo podrá reconocer en su justa medida, es un viaje a través del imaginario de tu gente, una semilla que se siembra en la más remota de las tierras: la conciencia cívica, ética y humana de tus espectadores.“ Carlos Celdran 2019

International Theatre Institut ITI

 

Quant a l'autor

Plaudite Teatre administrator

Plàudite Teatre - Arts Escèniques per a la transformació social. Desenvolupem 5 grans àrees: Creació escènica, Formació en Arts Escèniques, Teatre Comunitari i Social, Programació i Serveis Educatius. Des del 1998.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial