Plàudite Teatre és una organització d’arts escèniques per a la transformació social. Neix en 1998 en la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) com a escola i companyia de teatre, i a través de l’experiència evoluciona cap el Teatre Comunitari i Social.
La nostra missió és garantir el dret a la Cultura a través de les Arts Escèniques per contribuir a un canvi positiu i col·lectiu arrelat al territori.
Volem ser una organització cultural vinculada al territori, amb projecció internacional, referent per la seva metodologia escènica de qualitat. Basada i contrastada en la experiència, sostenible en el temps, recolzada en un equip compromès de professionals i persones voluntàries comptant amb els vincles emocionals dels agents implicats.
Entre els seus membres trobem artistes professionals de les Arts Escèniques amb formació complementària que consideren les Arts Escèniques i el Teatre Comunitari i Social com una eina per desenvolupar la sensibilitat artística, la inclusió, la cohesió social i com un vehicle portador de valors.
“Plàudite” és l’imperatiu del verb llatí “plaudo ” que significa aplaudir. Aquesta paraula la utilitzaven alguns personatges de la comèdia de Plaute al final de la representació per demanar l’aplaudiment del públic. (Segle III a. d. C.).
La Vanguardia: 27/12/2020: “Medio pan y teatro: la fórmula lorquiana de Plàudite contra las desigualdades“.
20 anys de PurTeatre 1998-2018
EL LLOBREGAT (suplement de La Vanguardia), 02/11/2016:
“Una de las escuelas más importantes de la zona Llobregat está en L’Hospitalet y se conoce como Plàudite Teatre – Espai d’Arts Escèniques; por cierto, en Santa Eulàlia. La entidad cultural lleva, desde 1998, fomentando el teatro como canal de expresión y, en la actualidad, cuentan con 150 alumnos de todas las edades que pasan cada semana por las instalaciones.”
TV LH: QUI SOM, QUÈ FEM 25.06.2015 “Plàudite Teatre s’ha consolidat com un projecto artístic de la ciudad de L’Hospitalet de Llobregat, amb intervencions i projectes a tots els barris.”
Tutoritza dos Becaris Leonardo Da Vinci el 2014.
COMPROMÍS SOCIAL